Aktiviteter

Nyt Guds frie natur!

Slalåm

Langrenn

Rideturer

Fisketurer

Fjellvandring

Vinter

Om vinteren er det muligheter for å kjøre slalåm på Hallingskarvet skisenter. Det er kun 10 min til Hallingskarvet skisenter med flere slalåmbakker. Her finnes også milevis med preparerte løyper for langrenn, og Hermon's barnevennlige høyfjellsbad ligger like ved.

Sommer

Om sommeren er det fantastisk å gå i fjellet her, med mange turløyper til flere forskjellige severdigheter og fiskevann. Det er også en kort biltur til Aurland, Flåm, Gol og Geilo. Rundt nasjonalparken finnes det mange fine utgangspunkter for turer.


I Sudndalen kan du virkelig nyte den norske fjellheimen enten du velger flotte preparerte løyper, eller du vil legge dine egne spor. Det er en opplevelse på en solfylt vinterdag å ta seg opp på Norges tak, Hallingskarvet, og nyte 360 graders utsikt over Norge.

Fjell-løyper

Flyløypa

En mer krevende løype på rundt 18 km. Du kan starte fra Myrland og gå ganske bratte bakker opp til Vegadalen. Videre går løypa i fint terreng innover mot Flyane, bl.a. over Flyvatnet hvor du virkelig kan få strekt ut. Du vil så få en ganske bratt oppoverbakke, før du kan suse i en forholdsvis frisk utforkjøring til Minnestølen. Herfra vender du sørover igjen mot Myrland. Løypen kan også selvfølgelig gås motsatt vei.


Til toppen av Hallingskarvet

Dette er en krevende dagstur som anbefales å tas i fint vær. Vær obs på at denne løypa verken er skiltet eller merket med stikker, men det er likevel mange som går her, og det finnes stort sett alltid spor å følge.


Ta fjellheisen opp. Dette vil spare deg for krefter som du trenger til oppoverbakkene som venter deg. Herfra er det stigning hele veien. Jo lenger oppover du kommer, desto bedre blir utsikten.


Reineskarvet ser du godt på motsatt side. Når du kommer inn i Veslekvelvi, blir utsikten noe redusert, for så å komme sterkt tilbake. Etter Storekvelvi kan du på fine dager se Hurrungane og Jotunheimen. Passérer du toppen av Hallingskarvet, ser du Geilo, Ustaoset, og deler av Hardangervidda.


Det føles flott å ha nådd toppen, og nedfarten fra Hallingskarvet er helt fantastisk. Her kan skientusiastene få boltre seg, og du får dobbelt igjen for alt slitet på vei opp.

Løyper i all slags vær


Dalløypa

Denne løypa går fra Hallingskarvet Skisenter til Nygard, Skarabakken og videre opp til Myrland. 4,5 km.

Rundløypa
En 3 km lang løype i enkelt terreng. Svært godt egnet for nybegynnere og barn. Løypa går fra Myrland og nordover langs veien. Runder deretter sørover igjen, før den krysser Rishovdløypa bort til Rabbestølen og vender tilbake til Myrland igjen. Underveis er det laget er spennende humpetittenløype for barn i alle aldre. Turen tar ca. 1 time.

Rishovdløypa
En fin rundløype i skiftende terreng. Du kan starte fra Myrland og gå oppover ganske bratte bakker opp til Vegadalen. Herfra tar du til venstre og går sørover mot Panorama Skihytte. Her kan du slappe av med forfriskninger og nyte den eventyrlige utsikten.


Videre er den en fin nedkjøring til Rishovd, Rabbestølen og tilbake til Myrland. Dersom man ønsker å gjøre turen mer spennende er det mulig å forlenge turen fra Rishovd og ut til Utsikte. 5.5 km tur/retur. Løypa er 7 kilometer og tar ca. 2 timer.Hallingskarvet nasjonalpark

Hallingskarvet er et svært karakteristisk landskapselement, med mange fine stier og løyper og allsidige turmuligheter, sommer som vinter.

Terrenget er variert med slake heier i sør til det høye platået oppå selve Hallingskarvet.

Blokkmark og bart fjell oppå Skarvet gjør at kun lav, hardfør vegetasjon som issoleie kan klamre seg fast her. Lenger ned, med lunere klima og rikt jordsmonn rundt fjellet, finnes en rik og variert fjellflora med bl.a. fjellkvitkurle, snøsøte og fjellveronika. Her trives også mange ulike fuglearter som kongeørn, jaktfalk og en rekke våtmarksfugler.

Hallingskarvet er en del av villreinens leveområde og fangstgroper og andre kulturminner vitner om lang tids bruk av området til jakt og fangst. Den sentrale beliggenheten gjør at nasjonalparken er mye brukt til både dagsturer og flere dagers fjellturer.

Rundt nasjonalparken finnes det mange fine utgangspunkter for turer, som f. eks. Geiteryggen, Raggsteindalen, Vestreim, Prestholt og Finse.

• Ca. 450 kvadratkilometer
• Vernet som nasjonalpark ved kongelig resolusjon 22. desember 2006.
• Åpnet av statsminister Jens Stoltenberg 9. august 2008.
• Høyeste topp er Folardskardnuten med 1933 moh.
• Selve platået er ca. 35 km langt og varierer i bredde fra 1 – 5 km.
• Mange kulturminner fra fangst opptil 8000 år tilbake.
• Viktig beiteområde for villrein.

Snørapport

Været

Oppkjørte løyper

Hallingskarvet Hotell

Sudndalen 104

3577 Hovet

 (+47) 917 53 585

 post@hallingskarvethotell.com

Hjemmeside opprettet av